45 MINUTA: Izašao novi broj časopisa srednje škole u Rekovcu

Poljoprivredno-veterinarska škola iz Rekovca nastavlja dobru tradiciju izdavaštva. Upravo je iz štampe izašao novi 8. po redu broj školskog lista pod nazivom „45 minuta“.

Na naslovnoj strani časopisa koji je zaveden pod mart 2022. i broj 8, glavne teme su, Dan škole, školska slava, parterno uređenje dvorišta internata, Kros RTS-a, kao i Sabor vinara i vinogradara.

U ovom broju pišemo o praktičnoj nastavi ekonomskog tehničara , berbi grožđa, kreativnim radionicama. Takođe, pišemo o takmičenjima i sajmovima na kojima su učestvovali naši učenici i koje nagrade su osvojili. Uradili smo i intervjuu sa direktorom škole Ljubišom Stevanovićem koji izdvaja radove na uređenju škole i dvorišta, obnavljanju učeničke zadruge i sušare ,,Plodovi Levča“, internacionalnom saradnjom sa učenicima iz inostranstva, poseti ministra Branka Ružića i o projektu ,,Šta nam teško“. U ovom broju imamo novu rubriku ,,Kuvari preporučuju“ u kojoj učenici smera kuvar preporučuju recept i otkrivaju tajne kulinarstva koje su naučili na praktičnoj nastavi.

 Školski list je jedan od retkih učeničkih listova ovakve prirored u Srbiji, a redakciju čine učenici i nastavni kadar.

 Časopis izlazi periodično i to na 28 strana i besplatan je.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *