Umetnost protiv loših vibracija

Umetnost će spasiti svet ili pesma nas je održala, mudrosti koje su u svim teškim vremenima opravdale svoje postojanje.

Pa i danas, u vreme pandemije umetnici nisu klonuli duhom već su bili tu da energiju podignu a loše vibracije izbrisu.

Današnja tehnologija nam je omogućila da smo zajedno na svim meridijanima, pa je tako i u doba korone pomogla da umetnici iz celog sveta budu jedinstveni i istim snagama da se bore protiv nevidljivog neprijatelja.

Među prvima u dijaspori a jedini u Švajcarskoj akciju ovakvog karaktera osmislio je RADIO KRUG. Bez ikakve pripreme, finansijske pomoći, ali sa srcem i željom da okupe umetnike i na taj način olakšaju ovo teško vreme, Tanja Radojević i VIoleta Aleksić zajedno sa svojim saradnicima, dopisnicima, i umetnicima iz celog sveta pokrenuli su akciju UMETNOST PROTIV LOŠIH VIBRACIJA.

U vrlo kratko vreme umetnici iz svih umetničkih sfera su se javljali a na društvenim mrežama ljude je “KRUG” zabavljao video snimcima umetnika od svuda. Od pesnika, glumaca, pevača, muzičara, slikara, profesora, vajara , novinara, plesača, svi su dali svoj doprinos ovoj akciji.

Korona jos uvek nije prošla, ali ova akcija je obeležila neverovatan umetnički trud dijaspore i matice u doba korone .

160 umetnika iz celog sveta su prvo stali u 9 sati snimka da bi “RADIO KRUG” ipak to zbog pravila skratio na 4 sata. Ostatak materijala biće sigurno postavljen, ali ovaj prvi snimak je u stvari, kako su rekle Violeta i Tanja, zahvalnost svim dragim umetnicima koji su akciji UMETNOST PROTIV LOŠIH VIBRACIJA, dali svoj doprinos.

-Ne postoji ništa vrednije od ljudi, a u ovom teskom trenutku kada su svi zaboravili na umetnike, mi želimo da ovo ostane kao nasa zajednička uspomena, kao hvala, kao nagrada za sve sto su nam dali. Jer, jedino umetnici umeju davati na ovakav način i podići energiju da svaka bol zaceli. KRUG je uvek tu za umetnost. Hvala vam što postojite – rekle su Tanja i Violeta.

Treba svakako reći da RADIO KRUG i sada spaja i gradi mostove izmedju svih meridijana i prati pomno celu trenutnu situaciju pandemije da bi se na taj način mogao naći neki modus vivendi za umetnička druženja, upravo zbog toga nedavno je i nacionalna tv Švajcarske obratila pažnju na ovu družinu iz KRUGA.

RADIO KRUG postoji od 16 .septembra 2018. godine, osnivači emisije su Tanja Radojević i Violeta Aleksić, a zbog svog angažovanja u vrlo kratkopm periodu dobile su dve emisije nedeljno, nedeljom i utorkom od 19 časova na talasima Kanala K, medijske kuće koja traje vise od 30 godina.

Inače, Violeta Aleksić rodom Levčanka, stalni je dopisnik Levačkih novina iz Švajcarske.

VIDEO:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *