9. MARTA U REKOVCU: Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća

U četvrtak, 9. marta 2023. godine u Svečanoj sali hotela „Levač“ u Rekovcu, sa početkom u 10 časova, održaće se „Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća“ koje organizuju Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema iz Novog Sada, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, Institut za voćarstvo iz Čačka, Poljoprivredni fakultet – Univerzitet u Novom Sadu, Hemijski fakultet – Univerzitet u Beogradu, Agronomski fakultet u Čačku – Univerzitet u Kragujevcu, Institut za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Rekovac.

Osnovni cilj savetovanja je, osim upoznavanja proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz oblasti voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća, jeste i razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu. Takođe, jedan od ciljeva odnosi se i na potrebu za dualnim obrazovanjem, u čemu srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca i novoformirano ogledno dobro sa modernim eksperimentalnim zasadima, imaju veliku važnost za sve regione u neposrednom okruženju.

Učesnicima savetovanja će osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća, biti predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.
Predavači su eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva iz oblasti proizvodnje i čuvanja jagodastog voća, „pametne“ poljoprivrede i agroekonomije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *