AKCIJA U SEKURIČU: Pobedi – fudbalski teren uredi

U okviru konkursa pod nazivom „Šta nam teško“, neformalna grupa mladih „Pravi Sekuričani“ iz sela Sekurič, dobili su sredstva za uređenje fudbalskog terena u njihovom mestu.

Obezbeđna su sredstva u iznosu od 42.000 dinara u okviru program podrške „ŠTA NAM TEŠKO“Nacionalni program za volontiranje mladih „Mladi su zakon 2021.

-Usled nedostataka sredstava do sada smo jedino bili u prilici da redovno kosimo travu na terenu, ali kada smo čuli za konkurs „Šta nam teško“ odmah smo prepoznali ovo kao priliku da se aktiviramo i uz finansijsku podršku dodatno uredimo fudbalski teren – kažu u ovom neformalnom udruženju građana iz sela Sekurič i dodaju.

-Mi smo grupa mladih aktivista koji žive u selu Sekurič. Rođeni u ovom divnom selu, naučeni smo da poštujemo tradiciju, negujemo prave vrednosti i čuvamo našu dedovinu, što nas objedinjuje oko zajedničkih ciljeva i drži  istrajnim u tome – ističu oni.

Akcija uređenja terena je počela, a odvijaće se u nekoliko faza i uključuje oko petnaestak mladih aktivista.

Danas je bio glavni dan akcije, kojem su prethodili nabavka žice, cevi, farbe, blokovi, cement… Radilo se i na uređenju samog terena, a aktivnosti su bile košenje trave i krčenje vrzine.

Njihov cilj je da kroz ovu akciju aktiviraju kompletnu zajednicu, motivišu mlade da se aktivno bave sportom i aktivizmom, a starije da ih aktivnije bodre na budućim utakmicama.

Organizator akcije je neformalna grupa mladih iz sela Sekurič pod nazivom „Pravi Sekuričani“, dok ceo projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Jedan komentar na “AKCIJA U SEKURIČU: Pobedi – fudbalski teren uredi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *