Analizom praksi do konstruktivnih predloga mera za lokalna davanja u poljoprivredi

Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije, u okviru Projekta „Javno zalaganje za transparentno poljoprivredno ulaganje“ u ponedeljak, 11.10.2021. godine, održaće sastanak sa nadležnim organima iz lokalne samouprave Rekovac, organizacijama, udruženjima, privrednicima, poljoprivrednicima i zadrugama koje su deo Lokalne akcione grupe (LAG) Levač.  

Sastanak će biti održan u Kulturnom centru u Rekovcu sa početkom u 12:00 časova i biće otvoren za sve zainteresovane strane, koje ovim putem pozivamo.

Cilj ovog sastanka je uključivanja svih zainteresovanih strana u kreiranje Programa mera lokalnih davanja u poljoprivredi. Kroz predstavljanje analize dosadašnjih praksi i stavova poljoprivrednika, fokus će biti stavljen na uvođenje kriterijuma za bodovanje prijava i uvođenje savremenih oblika informisanja o aktuelnim lokalnim konkursima.

Analizom potreba poljoprivrednika dobija se jasnija slika kako planirati sredstva iz budžeta lokalne samouprave, a da se zadovolje realne potrebe što većeg broja potencijalnih korisnika sredstava.

Uvođenjem kriterijuma za bodovanje prijava, daje se prednost prioritetnim kategorijama sa ciljem podsticanja razvoja i unapređenja poljoprivrede. Transparentnost sprovođenja konkursa doprinosi izgradnji poverenje dveju strana, u ovom slučaju Lokalne samouprave kao davaoca podsticaja i poljoprivrednika kao potencijalnih korisnika sredstava.

Za sve dodatne informacije posetite sajt udruženja „Mladi poljoprivrednici Srbije“ www.podrskamps.org.rs ili nas kontaktirajte putem telefona na broj: 060 306 306 4


Ovaj projekat sprovodi se u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj dokumenta isključivo je odgovornost organizacije “Mladi poljoprivrednici Srbije” i ne predstavlja nužno stavove USAID-a, Vlade SAD ili BOŠ-a

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *