Asfaltiranje deonice puta u selu Komarane

Lokalne samouprave po ukidanju vanrednog stanja vraćaju se normalnim aktivnostima. Jedna od najvažnijih je izgradnja i popravka puteva. U siromašnoj opštini Rekovac svaki metar asfalta je dragocen za meštane koji žele da ostanu u svom kraju.

U Komaranu kod Rekovca gradi se novi lokalni put koji je od životne važnosti za meštane tog i susednih sela. 

-Korona je tu gde jeste, ali svakodnevi život se vraća polako u normalu. Mi moramo da radimo u službi naroda kao što smo radili do sada. Mi sada u MZ Komarane asfaltiramo deonicu puta od 250 metara. Put se asfaltira iz sopstvenih sredstava – kaže za LN predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević napominjući da je ovaj deo puta bio izuzuteno loš.

Levač je brdovit kraj, pa bujice često oštete puteve ili ih potpuno odnesu.

-Ovde nikakve podloga nije mogla da opstane. Prve kiše sve odnesu i jedino je rešenje bilo da se put asfaltira – rekao je predsednik MZ Komarane Dragan Jovanović.

Meštani Komarana veoma su zadovoljni.

-Nije nekad moglo da se pređe ni konjem, a kamoli autom, a sada to može u cipelama pa čak i bos – kaže sa osmehom na licu Petar Gazdić.

Vreme za nasipanje i asfaltiranje je idealno, kao što je i priroda u proleće u Levču, davno još ostavljenom i zaboravljenom raju u geografskom srcu Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *