Biblioteka „Dr Milovan Spasić“ počinje sa radom 4. maja

Ministarstvo kulture uputilo je preporuku određenim ustanovama kulture da počnu sa pripremama za organizovanje rada uz poštovanje mera bezbednosti zaposlenih, ali i posetilaca.

Obaveštavaju se korisnici da će Narodna biblioteka „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu početi da radi od 04. maja (ponedeljak) 2020. godine.

Rad će biti organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

Rad sa korisnicima podrazumeva rad u prostoru Biblioteke na sledeći način:

1. Pridržavanje higijenskih standarda u smislu upotrebe zaštitnih maski i rukavica (korisnici su dužni da sami obezbede zaštitnu opremu, dok zaštitnu opremu za bibliotekare obezbeđuje poslodavac);

2. isticanje uputstava za održavanje higijene na vidnim mestima u korisničkom delu zgrade;

3. Održavanje ograničenog broja korisnika i ograničenog broja zaposlenih u kancelarijama kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 2 metra između korisnika i zaposlenih, kao i korisnika među sobom;

4. Radno vreme Biblioteke za korisnike je od ponedeljka do petka od 8 do 12 sati;

5. Procedura naručivanja bibliotečko-informacione građe obavljaće se na sledeći način: korisnici da unapred naprave spisak građe ili da ih naruče preko telefona 84 11 152, i u zakazano vreme dođu po iste. Maksimalan broj jedinica građe koje se mogu naručiti u jednom danu biće ograničen na 3 .

6. Prilikom vraćanja građe korisnik će ostavljati građu na označeno mesto u Biblioteci.

7. Vraćena građa koju je korisnik odložio odlagaće se u prethodno pripremljen prostor – izdvojenu prostoriju za karantin; sa ovom građom postupaće se u skladu sa preporukama Odeljenja za konzervaciju i restauraciju narodne biblioteke Srbije.

Obaveštavamo korisnike i da je JKP “ Glaveja,“ obavilo dezinfekciju zgrade Narodne biblioteke u Rekovcu.
Narodna biblioteka u Rekovcu će, kao i do sada, nastaviti da prati i pridržava se svih uputstava i mera koje propisuje Vlada Reublike Srbije i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmene u načinu organizacije .

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *