BIJELJINI NA DAR: Odlična sajamska prezentacija srednje škole iz Rekovca

U Bjeljini počela je šestodnevna sportsko kulturna manifestacija ,“Bjeljini na dar“ u okviru koje će se održati i kros RTS-a. Prvi put kros RTS-a ide van granica Srbije, u centar Semberije, što je povod ne samo za sportska nego i kulturna dešavanja sa leve strane Drine.

Gost na manifestaciji “Bjeljini na dar“ je Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika Rekovac, koja je imala uspešnu sajamsku prezentaciju „Srce Šumadije-Levač“.

„Kros RTS-a je nastao sa idejom da se kaže „da“ školi i sportu, a „ne“ ulici, drogi i nasilju. Nažalost, posljednji događaji u Srbiji pokazuju da neki nisu čuli tu poruku. Ipak, oduševljeni smo idejom da prvi put jedan grad iz Republike Srpske postaje deo Krosa. U razgovoru sa gradonačelnikom i njegovim timom zaključili smo da Bijeljincima ponudimo šestodnevni program, koji će osim sporta sadržavati i značajne kulturne događaje, poput festivala stripa, ali i ozbiljna naučna predavanja“, rekao je direktor kosa Stevan Kovačević.

U Centru za kulturu „Semberija“ večeras će biti otvoren Strip fest „Fantazija uma“

U svečanoj sali Centra za kulturu direktor srednje škole u Rekovcu Ljubiša Stevanović i dr Rade Jovanović direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi održali su predavanje prisutnim gostima.

Savetnik gradonačelnika Bijeljine Radosav Ostojić pozvao je sve građane Semberije da uživaju u raznovrsnom programu.

U okviru manifestacije su i program Radio Beograda „Poezija uživo“, uručenje knjiga „Knjiga solidarnosti, „Bijeljinski filmski susreti“.

Sportski deo počeće u četvrtak štafetnim trčanjem od Bogatića do Bijeljine, u dužini od 22km. Kros RTS-a u Bjeljini je u subotu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *