Bivši članovi SPO osnovali Pokret obnove Kraljevine Srbije

Nakon 27 godina, odbor Srpskog pokreta obnove u Rekovcu više ne postoji. Doskorašnji poverenik SPO-a u Rekovcu, Zoran Nićiforović, pristupio je Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS) za čijeg zastupnika je izabran narodni poslanik Žika Gojković.19225518_1076870035779828_4910774956217361909_n

Glavni motiv prelaska članova SPO-a u novoosnovani POKS je zarad programskih ciljeva, a to je decentralizacija vlasti u Srbiji koja podrazumeva da se bogatstva i dobra ravnomerno raspoređuju u sve delove Srbije, a ne samo u prestonicu.

-Samo tako se mogu početi razvijati naše nerazvijene opštine i gradovi. Borićemo se za srpskog seljaka, jer bez jakog sela, nema ni jake Srbije. Ispravljanje nepravde i potpuni raskid sa komunističkim nasleđem, kao i hitno otvaranje dosijea državne bezbednosti, biće naši prioriteti u budućnosti – obratio se prisutnima, državni sekretar Ministarstva pravde, Mirko Čikiriz, osnivač POKS.

Kako se navodi u saopštenju, izabran je Organizacioni odbor i usvojeni Osnivački akt, Program i Statut stranke.

Najavljeno je da će Organizacioni odbor, nakon zvaničnog upisa u Registar političkih stranaka, pripremiti i sazvati i Izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrani budući organi Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

– Više od 12.000 građana za samo sedam dana, podržalo je svojim potpisom osnivanje našeg pokreta, jer nam veruju da ćemo se svom snagom, voljom i srcem, boriti za obnovu ustavne, demokratske, parlamentarne, Kraljevine Srbije, na čelu sa dinastijom Karađorđević. Borićemo se za očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, pridruživanje Kraljevine Srbije porodici evropskih zemalja u Evropskoj uniji, od kojih su mnoge kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije, Španije. Ovo su najrazvijenije zemlje Evrope, a takva će postati i Srbija kada se vrati sebi, svojim korenima i tradiciji – rekao je prisutnima na osnivačkoj skupštini, narodni poslanik Žika Gojković, novoizabrani zastupnik POKS.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *