Bivši diplomata, Živadin Jovanović, Beograd zamenio Oparićem

Bivši šef diplomatije i ambasador Živadin Jovanović je još u junu iz Beograda „pobegao“ u svoje selo Oparić u Opštini Rekovac.

U poznatom voćarskom i vinogradarskom kraju, ovog dela Levča, ima očevo imanje, rodnu kuću, pa po ceo dan raducka u bašti ili sedi sa prijateljima u dvorištu i posmatra zelena brda. Pomalo obilazi okolne manastire Ljubostinju, Kalenić, Preradovac. I, nije, kaže to radio, samo sad kad je moderno, već ih je oduvek posećivao. 

-Sada veći deo imanja obrađuje moj bratanac, a ja sam zadržao hektar šljivika koji održavam. U njemu imam čačansku rodnu, ali je ove godine nešto zatajila, bilo je mraza, pa sam umesto 12 tona ubrao svega dve tone šljiva. Od njih pečem „Žikinu dobru rakiju“.

Na etiketi piše: „Peče, neguje i za bližnje svoje toči Žika Jovanović iz Oparića“.

U svojoj ispovesti za Novosti, Žika Jovanović kaže da ga je vinograd iškolovao. 

– Deda je ocu kupio 50 ari pod vinovom lozom. Dolazio sam da pomognem u berbi i otac onda proda to grožđe, a ja uzmem sve te pare pa nazad za Beograd – navodi on.

Rano leže, a u šest-sedam ujutru ustaje. Nema nesanice. Ipak, iako se se sklonio od prestoničke vreve, pronalaze ga Beograđani i u selu.

Iako je pobegao iz Beograda, od politike nije, pa je i u Opariću svakodnevno pretresa. Prati i sve vezano za međunarodne odnose

Izvor: Novosti

Jedan komentar na “Bivši diplomata, Živadin Jovanović, Beograd zamenio Oparićem

  1. Pitam se sta i koliko je ucinio za Levac i Rekovac????? Bio je na jako visokom polozaju .
    Jel doveo neku investiciju,zaposlio neke ljude????
    Bilo bi interesantno da nam kaze!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *