BLOKADA NA RAKLJU: Put Rekovac-Kragujevac bio u prekidu sat vremena [FOTO]

U periodu od 14 do 15 časova, oko stotinu građana, blokiralo je put na tromeđi opština Rekovac-Jagodina i Kragujevac, kod kafane Kapija Levča, a sve zbog usvajanja dva zakona u Skupštini Srbije.

Protest građana i ekoloških aktivista u nekoliko gradova Srbije započeo je ranije najavljenom jednosatnom blokadom saobraćajnica. Kao razlog za radikalizaciju protesta naveli su usvajanje Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

Blokada je kasnila jer policija nije dozvoljavala da automobili blokiraju put, pa su meštani Rekovca, Kragujevca i Jagodine došli peške i blokirali put.

Reč je o raskršću puteva, takozvani Rakalj kod Kapije Levča, gde se putevi granaju ka Jagodini, Kragujevcu i Levču.

Kolonu vozila iz Rekovca policija je zaustavila u selu Ratković, uzeli su građanima dokumenta i držali su vozačke i saobraćajne dozvole narednih 40 minuta.

-Zatim nam policija nije dala da idemo na blokadu ka Raklju, mi smo išli seoskim zaobilaznim putevima i došli na blokadu u Sabantu – izjavila je Marica Živanović Poljo iz udruženja „Neko brine za Levač.

Inače, na raskrsnici puta od Kragujevca prema Rekovcu i Jagodini, kod kafane Kapija Levča okupili su se aktivisti organizacije Neko brine za Levač, koji se bore protiv istraživanja litijuma u levačkom kraju

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *