ČUDO U RATKOVIĆU: Ukazala se Sveta Petka na presečenom stablu oraha

Svetlana Marković iz Topole, svoje detinjstvo je provela u selu Ratković nedaleko od Rekovca. Iako je zbog ljubavi pre više od 30 godina došla u Topolu, porodično imanje i dalje redovno posećuje.
Detalj na drvetu kao Božiji znak

Stari orah koji je zapamtila još kao dete na njihovom imanju, ovih dana je posečen, a Svetlani se na jednom od panjeva ukazala Sveta Petka.

„Pored naše kuće u selu je put koji vodi ka manastirima Raletinac, Sarinac i Denkovac. Nedaleko od kuće, a pored puta je veliki orah koji smo morali da posečemo jer je u blizini trafo-stanica. Bila je nedelja, dosta ljudi je išlo ka manastiru, a mi smo sekli taj orah. Žurili smo da rasklonimo sa puta odsečene grane i panjeve, i ja sam u žurbi dok sam prebacivala te panjeve na jednom od njih primetila detalj koji me je asocirao na Svetu Petku“, priča za TopPres Svetlana Marković.

Ona ističe, da se sa druge strane panja takođe nalazi crna mrlja, ali nije ista.

„Celo stablo oraha ima neke crne šare na presecima, ali samo je na ovom mestu detalj takav, da mene asocira na Petkovicu. Verujem da je to neki Božji znak, jer ja imam sestru bliznakinju a naša devojačka slava je bila Sveta Petka. Moja sestra je veče uoči naše slave sanjala da joj se javio ženski glas koji joj je rekao ‘moli se’. Možda je i ovo neka poruka koju nama šalje Bog“, veruje Svetlana.

Izvor: toppress.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *