Dan OŠ „Svetozar Marković“ u Rekovcu

Priredbom i dodelom nagrada najboljim učenicima, obeležen je kraj školske godine u Rekovcu. Ovo je bila prilika da da direktorka škole Biljana Matić nagradi one koji su se posebno izdvojili uspesima ili su tokom celog školovanja pokazali odličan uspeh i primerno vladanje.

Učenici i nastavnici učestvovali u pripremi završne priredbe

Najbolji učenici od opštine su na poklon dobili zlatnike, a nosioci Vukove diplome i laptop računar. Tom prilikom predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević je kazao da Osnovna škola u Rekovcu odlično radi, da su učenici vredni i marljivi, da postižu dobre rezultate i da će njihov uspeh i trud opština uvek nagraditi jer su oni ponos i budućnost Levča.

Pogled na OŠ „Svetozar Marković“ u Rekovcu

Osnovna škola “Svetozar Marković” iz Rekovca, nosi ime poznatog publiciste, socijaliste i političara, Svetozara Markovića. Inače, škola u Rekovcu na Vidovdan proslavila je 180 godina od postojanja, što je jubilej za ponos. 

Prva škola u Rekovcu osnovana je 1839. godine. Pored matične škole postoje i izdvojena odeljenja u mestima: Loćika, Vukmanovac, Kavadar, Ursule, Cikot, Ratković, Komarane, Motrić, Beočić, Velika Kruševica. Nastavu pohađa oko 320 učenika.

Škola raspolaže sa 12 klasičnih učionica, 4 kabineta, sportskom halom i otvorenim sportskim terenima. Strani jezici koji se uče u školi su engleski i francuski jezik.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *