DAN ŠKOLE I ŠKOLSKA SLAVA: Poljoprivredno-veterinarska škola obeležila 65 godina postojanja

Şvečanom akademijom, uručenjem priznanja zvanicama i dodelom nagrada najboljim učenicima obeležena je slava Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu Sveti Ćirilo i Metodije. Na ovaj način obeleženo je 65 godina postojanja škole i 45 godina uspešnog rada.

Svečanoj akademiji, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Opštine Rekovac, direktori Instituta, preduzeća i Udruženja, direktori i predstavnici osnovnih i srednjih škola, kao i kolektiv i učenici škole.
Prisutne je pozdravio direktor škole, prof. Ljubiša Stevanović i čestitao Dan škole i školsku slavu. U ime Opštine Rekovac obratio se predsednik Aleksandar Đorđević, a ispred ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poseban savetnik, dr Zoran Kostić.

Potom je usledilo uručenje povelja institucijama Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Opštini Rekovac, ali i pojedincima, Branku Ružiću, dr Zoranu Kostiću i Stevanu Kovačeviću , koji su najzaslužniji za saradnju i učešće u razvoju, napretku i promociji škole.

Uručene su i zahvalnice učenicima koji su doneli najviše uspeha i ponosa svojoj školi u toku ove školske godine:
• Mini Milanović IV-1 , za osvojeno prvo mesto na regionalnom takmičenju ,, Frankofonija 2022“ u Jagodini,
• Nenadu Nešiću III-3, za ostvarene rezultate na Knjiženoj olimpijadi i
• Mioni Radoičić II-3, za ostvarene rezultate u domenu jezika i jezičke kulture.

Škola ostvaruje saradnju sa brojnim institucijama u cilju što boljeg razvoja škole. Danas, sa tim ciljem škola ponosno ističe sklapanje ugovora o poslovno- tehničkoj saradnji sa Institutom za primenu nauke u poljoprivredi. Učenicima smera kuvar svečano je uručena nagrada ,, za najbolji kotlić“ od Udruženja odgajivača ovaca Srbije.
Svi prisutni uživali su u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *