Do stavova mladih preko “U-Report Srbija” platforme

U– Report je digitalna društvena platforma za izveštavanje koju je kreirao UNICEF globalno i dostupna je i kod nas. Predstavlja glasove mladih, promoviše njihovo učešće u stvaranju pozitivnih društvenih promena i pojačava dijalog između mladih i donosilaca odluka. Platforma U-Report postoji u više od 65 zemalja za sada, i okuplja preko 10 miliona U-Reportera i U-Reporterki.

Prikupljene informacije mogu da se podele po uzrastu, lokaciji i polu i pružaju uvid u stavove mladih na brz i efikasan način. Rezultati skreću pažnju na bitna pitanja u oblikovanju strategija i programa. Pitanja koja se nalaze u anketama uključuju oblasti zdravlja, ishrane, obrazovanja, zapošljavanja, zaštite dece, smanjenja nejednakosti, sprečavanja nasilja, ali i mnoge druge teme značajne za unapređenje položaja dece i mladih.

U – Report platforma omogućava svima da putem poruka iz bilo kojeg dela sveta odgovore na upitnike, izveštavaju o problemima, podrže prava mladih da aktivno učestvuju u promenama za dobrobit zajednice. Učešće u anketama je potpuno dobrovoljno i anonimno a svim podacima i upravlja UNICEF koji i vrši obradu podataka a nama pomaže da realno sagledamo situaciju na lokalu.

Koordinatorka Kancelarje za mlade Rekovac Marija Milojević, pozivala je sve mlade  koji žive na teritoriji opštine Rekovac da učestvuju u anketiranju koje se sprovodi preko društvene platforme za izveštavanje “U-Report Srbija”, jer će njihovi odgovori biti veoma značajni za izradu lokalne Strategije za mlade.  Za učešće u anketi potrebno je da otvore sledeći link nakon čega se automatski aktivira VIBER javni nalog “U-Report Srbija”. Sledeći korak je da se u viber chat-u pošalje reč: “ANKETA. Svi mladi koji se registruju u narednih šest dana, za popunjavanje će od dana registracije, dobijati po jednu anketu dnevno. Za sve dodatne informacije mogu se obratiti KZM Rekovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *