Dobrodošli na „Levački vino-fest“

ZAPOČNITE PRVOMAJSKE PRAZNIKE NA NAJLEPŠI NAČIN…Lavac-Fest-2018_001-768x542

UŽIVAJTE U NAJBOLjIM SRPSKIM VINIMA I U NEZABORAVNOM LEVAČKOM KRAJOLIKU..

U subotu 28. aprila sa početkom u 12 časova u parku ispred OŠ ,,Svetozar Marković,, u Rekovcu održava se prvi ,,Levački vino fest,, uz učešće dvadesetak vinarija i još nekoliko proizvođača komplementarnih proizvoda(sirevi, burad i vinova loza).

Bogata istorija levačkog vinogorja ,koje se nalazi između Juhora na istoku i Gledićkih planina na zapadu, oivičeno je velikim gradovima Jagodinom, Kragujevcem i Kruševcem od kojih je Rekovac kao centralno mesto opštine gotovo podjednako udaljen, inspirisala nas je da organizujemo jedan vinski festival koji će da širi slavu vina i vinogradara ali i vinsku kulturu širom regiona i šire.
Inače u levačkom kraju proizvodnja grožđa i vina odvijala se odvajkada sa posebnom pažnjom i ljubavlju . Levačka vina su konzumirali rimski carevi, srpska srednjevekovna vlastela i dinastije Obrenovića i Karađorđevića.

Postoji više teorija o poreklu imena Levač, pretpostavlja se da je dobio ime po tome što gledano sa okolnih planina ima oblik koji podseća na levak, pa odatle i potiče ideja za logo festivala koji je kreiran da predstavlja spoj vinske čaše i levka.
Pozivamo Vas da svojim učešćem obogatite prvi ,,Levački vino fest,, i da kao posetilac uživate u najboljim domaćim vinima koja su osvajala nagrade na doaćim i svetskim vinskim festivalima. Takođe možete iskoristiti priliku da obiđete neki od srednjevekovnih manastira kao što su manastir Kalenić, manastir Preradovac ili manastir Manastirak.
Dođite da zajedno doživimo istoriju levačkog vinogorja i uživamo u vinima iz svih krajeva Srbije.
Preko 20 vinarija Preko 100 etiketa
Tradicionalna jela ovog kraja Prigodan muzički program

Organizatori festivala su Opština Rekovac i Turistička organizacija opštine Rekovac

Suorganizatori: Kulturni Centar , Osnovna škola ,,Svetozar Marković”, Poljoprivredno veterinarska škola Rekovac, Osnovna škola ,,Dušan Popović”, Narodna biblioteka ,,Dr Milovan Spasić”, Kancelarija za mlade Rekovac.

Prijatelji manifestacije

Vinarija ,,VINEX,, –  Vinarija LEVAČ  – Vinarija LASTAR –  Vinarija MILETIĆ –  Vinarija DACIĆ
info: 062/657-026, 035/8411-900

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *