Dozvoljeno izvođenje kućnih ljubimaca i poljoprivredni radovi

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja koju je donela Vlada Republike Srbije, tako da građani sada mogu izvoditi kućne ljubimce u šetnju u periodu od 20 do 21 čas pod strogo određenim uslovima, a poljoprivrednici radi obavljanja poljoprivrednih radova napolju mogu biti do 20 sati.

Od 5 do 20 sati dozvoljeno je kretanje putem i boravak na otvorenom radi obavljanja poljoprivrednih radova svim licima, bez obzira na starost, ukoliko za prevoz i rad koriste traktor ili drugu poljoprivrednu mašinu namenjenu za tu svrhu.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli i izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

I dalje ostaje na snazi zabrana kretanja za sve građane od 17 časova do 5 časova ujutru, a za lica starija od 65 godina potpuna zabrana kretanja. Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *