Dr Aleksandar Đorđević novi predsednik opštine Rekovac!

Na vanrednoj sednici SO Rekovac JS je sa SNS formirala novu odborničku većinu sa 20 odbornika od ukupno 33.

Za predsednika opštine izabran je dr Aleksandar Đorđević-SNS, negov zamenik je Dragiša Tomić-SNS, dok je za zamenika predsednika SO izabran Milan Rašić – SNS. Na mestu predsednika SO ostao je Goran Đorđević – JS.

To je treća koalicija na vlasti u proteklih mesec i po dana. Ovog puta koalicioni sporazum potpisale su centrale tih stranaka, što je garant stabilnosti. Na dnevnom redu skupštine bilo je tridesetak tačaka, a reč je o imenovanjima članova veća i organa lokalne uprave, kao i smenama i postavljenjima direktora u javnim preduzećima i ustanovama u Rekovcu.Picture1

Hronologija političkih previranja u Rekovcu je veoma burna u protekla dva meseca. Neposredno posle izbora odbori SNS, SDS, JS i GG Levač potpisali su koalicioni sporazum, zatim je JS negirao sporazum i prišao SPS i DS, ali je odbornica JS prešla u SNS što je bilo dovoljno formiranje za većine sredinom maja. Potom je JS uzvratila i prošlog ponedeljka uspela da ,,odvoji” odbornika SNS, te da sa SPS i DS formira većinu.

Tačku na levačku političku priču stavio je visoki funkcioner SNS Bratislav Gašić koji je inicirao potpisivanje novog koalicionog sporazuma SNS i JS. Tome treba dodati i prelazak četiri odbornika SDS i dva GG Levač u SNS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *