DRAGOVO: Meštani blokirali prilaz ataru zvanom „Brestovačka kosa“ (FOTO)

Meštani levačkog sela Dragovo blokirali su danas prilaz ataru koji poslednjih meseci obilaze rudarske istražne kompanije. Blokada „Brestovačke kose“ je počela još u ranim jutarnjim satima.

Više od šezdeset meštana Dragova i grupe građana „Neko brine za Levač“ višesatnom blokadom terenskog vozila beogradskih registarskih tablica, bez natpisa kojoj kompaniji pripada, sprečilo je bušenje zemljišta u ataru zvanom „Brestovačka kosa“.

Marica Živanović – Poljo, predstavnica grupe građana „Neko brine za Levač“, izjavila je za medije da je  terensko vozilo koje je vozio čovek koji se predstavio kao geolog zaustavljeno.

-Posle sat i po, oko pola devet jutros, policija je odvela geologa u stanicu policije da ga ispita ko je i šta radi u neobeleženom vozilu. Posle toga geolog se nije vraćao, a mi smo i narednih sati blokirali prilaz „Brestovačkoj kosi“, rekla je Živanović-Poljo.

Iz udruženja „Neko brine za Levač“ kažu da su saznali od vlasnika parcele koju su danas branili, da je ta rudarska korporacija je „iskamčila“ saglasnost od vlasnika za istraživanja tako što su rekli da traže hemijski element bor , a ne litujum i da imaju saglasnost svih nadležnih.

-Ubedili su vlasnika da imaju sve neophodne dozvole, a on im je dao saglasnost za bušotinu – dodaje Marica Živanović Poljo.

Meštani Dragova najavili su da će i narednih dana organizovati nadzor ko se kreće u neobičnim vozilima kroz njihovo selo.

Jedan komentar na “DRAGOVO: Meštani blokirali prilaz ataru zvanom „Brestovačka kosa“ (FOTO)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *