DRUGI UPISNI ROK: Ima mesta za još učenika u srednjoj školi u Rekovcu

Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu, koja školuje poljoprivredne, veterinarske i ekonomske tehničare, a od ove školske godine i kuvare, u četiri odeljenja upisala je u proseku po 19 učenika, što odgovara novim evropskim standardima.

Ljubiša Stevanović, direktor škole, veoma je zadovoljan što je tek uveden smer kuvar upisalo čak 20 đaka i što, posle četiri godine, ponovo imaju polaznike na smeru poljoprivredni tehničar.

– U dom učenika, koji prima 50 devojaka i 70 momaka, upisali smo 37 novih đaka, pa ćemo sa dosadašnjim imati 95 učenika. Novost je da učenici prvog razreda koji dolaze iz drugih opština imaju besplatan smeštaj i ishranu, finansira Skupština opštine – kaže direktor Stevanović.

On dodaje da je u drugom upisnom roku ostalo po 10 mesta u sve četiri godine, pa očekuju da ih popoune neraspoređeni, učenici koji polažu ili oni iz raformiranih odeljenja iz susednih opština, što je veliki uspeh.

– Kako bi đacima bio primamljiviji, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja razmatra da zanimanje poljoprivredni tehničar, preimenuje u fito tehničar. Ukoliko se to dogodi, odmah ćemo da uvedemo taj smer, a razmišljamo i o nutricionisti za životinje – dodaje Stevanović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *