DRUŽENJE: Uzvratna poseta starijih veterana Rekovca veteranima Uba

Nakon nešto više od dva meseca, rekovački stariji veterani su ugošćeni kod svojih prijatelja iz Uba. Poseta je iskorišćena i za kratko razgledanje grada, a domaćini su se potrudili da to bude raznovrsno, jer Ub kao mesto stvarno ima bogatu sportsko-turističku ponudu.

Na početku svog boravka u Ubu gosti iz Rekovca su obišli terene slavnog fudbalera iz ovog kraja Nemanje Matića. Za Matića svi iz Uba imaju samo reči hvale, kažu da je to ne samo dobar sportista, već i ljudina, koji nije štedeo ni sebe ni novac da bi podigao svoj kraj. O lepoti sportskih objekata, centara i travnatih terena mogu se ispričati samo hvalospevi, jer je Ub sigurno sportski centar broj jedan u Srbiji, a verovatno i šire.

U kratkoj šetnji do početka utakmice, Rekovčani su posetili i stadion Jedinstva iz Uba, slušajući priču o istoriji kluba, novim investicijama i podvizima fudbalera iz ovog kraja. U neposrednoj blizini je i hotel Ub, koji okružen borovom šumom i trim stazama, ima poseban šarm. Pored je akvapark sa velikim bazenom, pa je turistički sadržaj zaokružen.

Rekovčanima je upriličen i prijem u muzeju fudbala u Ubu, gde su posetioci mogli da razgledaju eksponate najvećih fudbalskih imena iz ovog kraja, Dragana Džajića, Duleta Savića, Nemanje Matića i Raće Petrovića.

Na red je došla i utakmica, koja je zbog promenljivih vremenskih uslova ipak odigrana na terenu na otvorenom (čitaj: grmelo je, ali je potop počeo tek za vreme trećeg poluvremena u restoranu, a i ispred). Rezultat je opet bio u drugom planu, ali napomenućemo da su u jednoj najpre efikasnoj utakmici, domaćini imali i sreće ali i više elana, pa su zasluženo pobedili rezultatom 7:3.

Tokom svečane večere u Školarcu, u ime domaćina, gostima se obratio Milorad Mića Maksimović, predsednik veterana Jedinstva iz Uba.

-Tokom vaše posete, hteli smo da vam pokažemo što naše malo mesto ima. Iskreno se nadam da ćemo ovo druženje nastaviti i da ćemo se viđati svake godine. Videli ste lepote našeg Uba, jer stvarno smo imali šta da vam pokažemo. Hteo bih da se zahvalim fudbalskom klubu Jedinstvo, porodici Matić koja nam je omogućila da vam upriličimo večeru. Hvala i Skupštini opštine Ub na čelu sa Darkom Glišićem koji su nam obezbedili prigodne poklone za naše goste iz Rekovca – istakao je za naš portal Mića.

Trener veterana Rekovca, Miče Vlajić, kazao je da njegova ekipa nosi fenomenalne utiske iz Uba. 

-Prošao sam puno u životu, ali ovakve lepote i da je ovako sređeno i uređeno mesto odavno nisam video. Imali ste šta da pokažete i ponudite, svaka vam čast. Mi ne možemo na isti način da vam vratimo, ali vratićemo vam šumadijsko-levačkom dušom – kazao je Vlajić okupljenima.

Naredno druženje je zakazano u Rekovcu, a termin će biti naknadno određen.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *