DRUŽENJE ZA PAMĆENJE: Fudbalski veterani Rekovca i Kragujevca nastavili tradiciju

Godine prolaze, ali oni i dalje igraju fudbal. Veterani FK „Levač“ iz Rekovca i veterani FK „Mika Mudrić“ iz Kragujevca nastavili su tradiciju svojih susretanja uz fudbalska nadmetanja. To je bio povodo da u petak 28. oktobra u sportskoj hali u Rekovcu organizuju mini-turnir u malom fudbalu.

Tri ekipe, dve kombinovane iz Rekovca i jedna „Mikina“ iz Kragujevca nadmetale su se u malom fudbalu. Iako je domaćin pokazao zavidno poznavanje fudbalskih veština, pehar za najbolje otišao je u ruke gostiju. Ekipa Mike Mudrića osvojili su pehar, pa su u finalu bili bolji od domaćih Rekovčana rezultatom 2:0. I sve je to palo u drugi planj, jer je zakazano druženje u trećem poluvremenu opravdalo sva očekivanja… Svi su odjednom uzviknuli frazu… „Otac je pobedio sina“, šaleći se da je stariji veteran Bane Anđelić nadigrao Bojana.

Tokom „trećeg poluvremena“ istaknuti lider FK „Mika Mudrić“, popularni Ćira, podelio je priznanja pojedincima, i to: Miče Vlajić, Zoran Damjanović, Ljubiša Stevanović, Sima Simić, Višnjić, Arsenijević, Šaba Dragojević, Dragan Tomić i mnogi drugi.

Priznanje za najboljeg gomana turnira dobio je Milovan Čapaković – Čale iz ekipe Rekovca, koji svojim vrsnim intervencijama zadivio sve prisutne na terenu i tribinima. Najbolji igač turnira bio je popularni Rora iz kragujevačke ekipe koji je sjajnim potezima i golovima briljirao na terenu.

Steva Tomašević, legenda kragujevačkog sporta, koji je bio odbojkaš, kao najstariji, prijatelj svih nadmetanja u svojoj 92. godini i drug Mike Mudrića, dobio je priznanje od FK „Mika Mudrić“.

Posebno priznanje dobile su i naše novine „zlatna plaketa“ za doprinos u informisanju o svim dešavanjima koje su pratile fudbalska događanja i nadmetanja starijih veterana Rekovca i Kragujevca.

-Oduševljen sam ljudima iz Rekovca i moja ideja je bila da uspostavimo prijateljstvo između Kragujevca i Rekovca, a kasnije sve povežemo i sa ljudima iz Uba kako bismo nastavili uzajamne susrete. I ekipa sa Uba je istakla da voli Rekovčane jer su fina sportska porodica i uvek ćete biti tamo dragi gosti. Druženja ćemo nastaviti jer su motivi čisto prijateljski – istakao je Radomir Ćirilović ispred FK „Mika Mudrić“ iz Kragujevca.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *