EU KONKURS UMETNIČKE AUTORSKE GRAFIKE – “ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE”

Projekat „Podrška inkluzivnom društvu“ koji finansira Delegacija EU u Republici Srbiji i EU info centar raspisali su konkurs umetničke autorske grafike „Zajedno možemo više“, koji je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra 2017.

„Zajedno možemo više“ je konkurs umetničke autorske grafike, otvoren za sve građane Srbije koji žele da predstave svoju originalnu umetničku viziju i zaokružen idejni koncept na temu socijalnog uključivanja osetljivih grupa… Ranjive grupe trebaju širu podršku društva. Osobe sa invaliditetom, stariji, mladi, deca, žene, romska nacionalna manjina – svaki pojedinac koji nailazi na prepreke prilikom uključivanja u zajednicu – treba podršku i pomoć. Svi moraju da imaju jednaka prava i šansu da žive dostojanstveno. Plakat B2 ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE FINAL ZA STAMPU

Autori umetničke grafike mogu da pomognu i doprinesu podizanju javne svesti o značaju socijalne inkluzije ranjivih grupa tako što će svojim umetničkim prijavama i individualnošću pristupa poslati snažnu poruku o tome kako oni vide taj proces, kako i koliko možemo bolje i šta su ideali kojima treba težiti.

Prvi član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima kaže da se “Sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima”. Videti kako to izgleda kroz umetničku viziju autora, cilj je takmičenja.

Konkurs se organizuje u okviru projekta “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu” koji EU finansira sa 5,4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija EU u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Organizatori konkursa – tim projekta Podrška EU inkluzivnom društvu i EU info centar – ohrabruju sve autore umetničke grafike da učestvuju i time podrže i doprinesu podizanju javne svesti o važnosti uključivanja ranjivih grupa u sve aspekte društva.

Propozicije takmičenja možete naći u prilogu.

Podrska Evropske unije inkluzivnom drustvu – Propozicije takmicenja – Cirilica FINAL (2)

KONTAKT:
Sanja Babić, Menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju, Evropska podrška inkluzivnom društvu, Kontakt imejl: sbabic@socijalnainkluzija.rs , mob: 063/451 416

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *