HIT PRIČA: Kako je Toni Bler morao da čeka zbog Levčana

Zbog delegacije opštine Rekovac, male varošice na pola puta između Kragujevca i Jagodine, bivši britanski premijer Toni Bler morao je da čeka pola sata kako bi nastavio razgovor sa predsednikom Palestine.
Levčani uvek rado viđeni gosti u Palestini.

Palestinski predsednik Mahmud Abas bez razmišljanja je prekinuo sastanak s visokim zvaničnikom iz Velike Britanije kako bi se susreo sa Šumadincima i tako pokazao da su mu svi gosti, bez obzira na rang, podjednako važni.

– Zamolio je Tonija Blera da sačeka! Izašao je iz sale sa sastanke u zgradi predsedništva kako bi razgovarao sa nama i fotografisao se. Zamislite da delegaciju lokalnih političara prime na najvišem nivou i odvoje vreme za nas! Omogućili su nam da, osim Ramale, vidimo i još nekoliko gradova, posetimo Jerusalim, Vitlejem, prođemo putem Golgote, kaže Milan Rašić, savetnik predsednika opštine Rekovac, koja je išla u posetu gradu pobratimu Đijus.

Da je Toni Bler zaista morao da čeka, potvrdio nam je i konzul Palestine u Srbiji Elzik Talal. U izjavi za „Alo!“ kaže da „tradicija nalaže da svi gosti budu ispoštovani, a pogotovu kad su u pitanju Srbi“. Iako je delegaciju iz Rekovca delilo svega nekoliko metara hodnika od Tonija Blera, niko od Šumadinaca nije imao želju da se vidi ili susretne s njim.

– To je bilo naše ljudsko pravo da ne želimo da vidimo čoveka koji je bio angažovan u vreme bombardovanja Srbije, kaže Rašić.

Izvor: Arhiva ALO.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *