HIT SIREVI IZ MALEŠEVA: Prave kačkavalj sa sremušem i suvim grožđem

Poljoprivredno gazdinstvo Milovana Pavlovića iz Maleševa, njegova supruga Zorica i snaha Emilija odlučili su da od prvoklasnog mleka sa njihove farme, počnu izradu raznih vrsta sireva.

U kačkavalju sremuš, suve šljive… Foto: Z. Gligorijević

Pored klasičnog sira, proizvele su kačkavalje sa ljutim papričicama, najtraženiju kombinaciju od praziluka, belog luka i sremuša, po Zoričinom receptu, kao i kačkavalje u crnom vinu, kombinaciju belog luka i peršuna, suvog grožđa i oraha, i varijante sa mirođijom, suvim šljivama, susamom, pečenicom i maslinama, koje je osmislila Emilija.

– Iako sam po zanimanju pedijatrijska sestra-tehničar i radim kao personalni asistent deteta sa posebnim potrebama, nije mi bilo teško da od svekrve naučim proces. Kačkavalji su se dopali ljudima, pa ih sada radim po narudžbini. Planiram da konkurišem za bespovratna sredstva da bih kupila kalupe, prese i opremila prostoriju za proizvodnju.

Oni u  Maleševu obrađuju 25 hektara zemlje, uzgajaju 20 priplodnih i 14 krava muzara, a ovu vrednu porodicu čine i deca Nikola, Nikolija i Anđelija.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *