HITNO JE: Jedina nada da devetogodišnja Teodora nastavi život košta 350.000 evra, novac potreban ZA SAMO 10 DANA!

Levač uz Teodoru Vranješević iz Kragujevca. Kutije za pomoć Teodori biće postavljene od utorka do petka širom Levča i to na sledećim lokacijama: Dom zdravlja Rekovac, Opština Rekovac, Srednja škola u Rekovcu, Osnovna škola u Rekovcu, Osnovna škola u Belušiću, Osnovna škola u Dragovu i vrtić, Osnovna škola u Loćiki,  Osnovna škola u Opariću, U glavnoj ulici u Rekovcu („Tri brata“) i Komercijalnoj banci u Rekovcu.

Mala Kragujevčanka, devetogodišnja Teodora Vranješević, obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt, koja košta čitavo bogatstvo, 350.000 evra, a da stvar bude gora, novac se mora prikupiti za samo desetak dana! Nakon nekoliko ciklusa hemioterapije, brojne komplikacije sprečile su željene rezultate u Teodorinoj borbi koja traje od proleća 2016. godine i sada joj je hitno potrebna pomoć svih humanih ljudi, kako bi prikupila novac za zahvat u Nemačkoj.

Do aprila 2016. godine, tada osmogodišnja devojčica Teodora Vranješević iz Kragujevca, živela je životom svakog drugog deteta. Pohađala je drugi razred Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kragujevcu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom. No, polako je počela da je obuzima sve veća malaksalost koja je uticala na bitno smanjenje njenih svakodnevnih aktivnosti, dobila je bolove u nogama, počela je da bledi… Odlazak kod lekara i urađene analize, nažalost, otkrili su ono čega su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle, a morali su da čuju od lekara: Teodora je obolela od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom. Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju kostne srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova -Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu. Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti celih 350.000 evra!

„Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra“, kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Što je još gore, za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja…

Način uplate pomoći

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *