I radnici Doma zdravlja iz Rekovca sa Palmom otputovali u Hurgadu

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, sa medicinsko-političkom delegacijom u kojoj je 130 ljudi, krenuo je jutros u Egipat u letovalište Hurgada, saopšteno je iz njegovog kabineta.
vivatravel.rs / Pogled na Hurgadu

Marković je najavio da je obezbedio donatore za odlazak 1.000 lekara i zdravstvenih radnika u Grčku, u junu.

U saopštenju stoji da su u delegaciji koja je krenula za Egipat zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida-19, iz Beograda, Niša, Kruševca, Jagodine, Ćuprije Paraćina, Despotovca i Rekovca.

Marković je naveo da su u delegaciji radnici iz Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“, Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, Vojno-medicinske akademije. Tu su i radnici KBC „Bežanijska kosa“, Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd, Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, kao i opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu. U delegiji su i radnici Doma zdravlja „Dr Simo Mlošević“ u Beogradu i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

U delegaciji su i poslanici – Jadranka Jovanović iz Srpske napredne stranke i Marija Jevđić i Života Starčević iz Jedinstvene Srbije, kao i vlasnik kompanije za proizvodnju nameštaja iz Jagodine „Jela“, Miroljub Radovanović.

Delegacija će boraviti u Hurgadi od 11. do 17. aprila.

Tokom boravka u Hurgadi privredno-politički deo delegacije imaće sastanke sa poslanicama egipatskog parlamenta koji će iz Kaira doći u Hurgadu, kao i sa više egipatskih privrednika. Medicinski deo delegacije, koji je i najbrojniji, obići će Klinički centar u Hurgadi i imaće razgovore sa svojim egipatskim kolegama, navedeno je u saopštenju.

Ag./Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *