Ispovest sveštenstva arhijerejskog namesništva Levačkog

U ponedeljak, 6. jula 2020. godine, kada naša Sveta Crkva molitveno praznuje Svetu mučenicu Agripinu i spomen ikone Presvete Bogorodice Vladimirske, Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski G. Jovan služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Romana u Rekovcu, kojoj je predhodila ispovest sveštenstva arhijerejskog namesništva Levačkog.
Zajednička fotografija sveštenstva i naroda nakon liturgije

Ispovednik je bio iguman manastira Pinosave, jeromonah Petar (Dragojlović).

Episkopu su sasluživali: iguman Petar (Dragojlović), protojerej-stavrofor Milić Marković, protojerej Dragoslav Cvetković, jerej Aleksandar Jaćimović, jerođakon Jovan (Prokin), jerođakon Vasilije (Starovlah) i đakon Aleksandar Cvetković.

Levačko namesništvo sa vladikom Jovanom

Svojim pojanjem lepoti bogosluženja doprineli su “Srbski pravoslavni pojci”.

Po pročitanoj perikopi iz Svetog Jevanđelja Episkop se obratio prisutnom narodu rečima: “Uzvišeno je biti čovek – Božiji čovek. Božiji čovek gleda da čini stalno dobro, ne samo sebi već više da čini drugima dobro. Po rečima Apostola Pavla, “dobro činite da nam ne dosadi”. Kada se čovek trudi da dobro čini drugome, on time pokazuje ljubav i poštovanje i saosećanje sa tim drugim čovekom.

Nakon Svete Liturgije, u parohijskom domu, pročitan je referat na temu “Budućnost pripada Crkvi”, koji je priredio jerej Goran Jovanović, privremeni paroh rabenovački. Po pročitanom referatu, svako od sveštenika uzeo je učešća u diskusiji na ovu temu i pročitan referat.

Ispovest je završena trpezom ljubavi, koju je za ovu priliku priredilo bratstvo hrama Svetog Romana.

PRIREDIO Bojan Stojadinović, jerej

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *