Izabrana najlepša dvorišta Levča

Turistička organizacija opštine Rekovac tradicionalno već jedanaesti put po redu organizuje „Dane otvorenih dvorišta Levča“. Reč je o takmičenju koje promoviše lepote našeg kraja i i dobre i vredne domaćine koji su se potrudili da ulepšaju svoja drvorišta i tako svim Levčanima i turistima ulepšaju sliku našeg kraja.

Vredne ruke domaćina u Levču

Ove godine je konkurs kasno raspisan zbog loših vremenskih prilika i bio je otvoren do 01. jula. Odziv domaćina bio solidan imajući u vidu da u prvoj polovini juna, vremenske prilike nisu išle na ruku domaćinima, međutim oni su se potrudili da svoja dvorišta ukrase brojnim detaljima, tako da je žiriju bilo izuzetno teško da odluči o pobednicima u pojedinim kategorijama.

Pehari će pobednicima biti uručeni na 50. saboru narodnog stvaralaštva ,,Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ koji se 03. i 04. avgusta održava u porti manastira Kalenić.

Nagrada za najlepše etno dvorište je pripala porodici Olivere Obradović iz Kavadara.

Nagrada za najlepše park dvorište je ove godine pripala našim dugogodišnjim učesnicima porodici Nade Obradović iz Velike Kruševice, dok je nagrada za najlepši detalj pripala Veri Mutavdžić iz Velike Kruševice.

Nagrada za najlepše dvorište u celini je pripala porodici Snežane Milutinović iz Tečića, koja je prošle godine dobila treću nagradu za najleše dvorište na regionalnom takmičenju.

Turistička organizacija opštine Rekovacd se zahvaljuje svim učesnicima u manifestaciji i čestita svim dobitinicima nagrada. Nagrade i pehari će biti uručeni 04.08.2019. godine u 11 časova u porti manastira Kalenić.

Pripremio: Momčilo Sretenović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *