Izložba – Suton na jezeru

Na promociji su bile izložene slike Vesne Vučićević i Ljiljane Vučković, dok je publici predstavljena knjiga „Stiže sa vetrom“ spisateljice Nene Negovanović Prokić.
-Stvaranje dve umetnice obuhvaćeno izložbom prijateljsko je susretanje u umetnosti. Ono nam na prvi pogled deluje različito, ali u suštini postoje niti koje ih neraskidivo spajaju – rekla je na otvaranju izložbe Danijela Matović, istoričar umetnosti.
Glavna je ženski senzibilitet koji, čini se, kao da izranja i raznežuje samim boravkom pred Vesninim i Smiljinim slikama.

11252684_1176338532391868_681733317271192616_n

Nakon što je svoju treću knjigu promovisala u Rekovcu, Nena Negovanović je isto učinila i pred kragujevačkom publikom u restoranu „Woodland“.
-Ponovo sam u svom rodnom gradu. Bude me sećanja i nikada ne zaboravljam dobro i loše koje sam do sada proživela. Zato i pišem, sve stavljam na papir da otrgnem od zaborava, ma koliko ta sećanja bila ružna ili lepa, naravno, i tuđa. Jednostavno, pišem o svemu što smatram da je vredno truda da se zapiše – ističe ona dodajući da su njene knjige prožete ženskim senzibilitetom.

-Mene su deklarisali kao ženskog pisca, mada su se i muškarci kao čitoaci pronalazili u mojim knjigama – priča ona podsećajući publiku da je njena prva knjiga bila autobiografska dok su druge dve moderna romana sa zaokruženim pričama.
Stvaralaštvo Vesne Vučićiveć obuhvaćeno izložbom karakteriše čista ali i asocijativna apstrakcija. Vesna kaže da je ovo njena prva samostalna izložba.
-Nena i ja imamo sličnu energiju i senzbilitet i to je bilo presudno da zajednički organizujemo izložbu u Kragujevcu – priča ona navodeći da su njene izložene slike žive, na njima sve treperi, i oblici trepere. Na Vesninim slikama preovlađuju vesele i vedre boje koje opisuju njenu vedru i uvek veselu prirodu.
Pored promocije knjige i slika, svi posetioce izložbe mogli su da uživaju u degustaciji visokokvalitetnih vina vinarije „Miletić“ iz Oparića.
D. MIHAJLOVIĆ

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *