Jubilej – 60 godina srednje škole u Rekovcu

Osnovana je 1958/1959. godine kao Voćarsko – vinogradarska škola. Narodni odbor opštine Rekovac odlučio je da osnuje ovu školu uz veliko odricanje. Krajem 2018. godine Poljoprivredno-veterinarska škola proslavila je šezdeset godina od svog osnivanja.skola1

Razlog osnivanja srednje stručne škole u Rekovcu leži u potrebi za stručnim kadrovima jer je ovo pretežno poljoprivredni kraj. Kako su odmicale godine, srednja stručna škola u Rekovcu gradila je ugled, sticala dragoceno radno iskustvo i tako stala u red najboljih poljoprivrednih škola u zemlji.

Danas, nakon 60 godina postojanja, Poljoprivredno – veterinarska škola u Rekovcu sa odeljenjima veterinarskog, poljoprivrednog i ekonomskog  ima preko 200 učenika.

Broj nastavnog osoblja u školskoj 2011/2012. godini je 40. U sastavu škole je i internat namenjen smeštaju učenika čiji je kapacitet 100 učenika. Internat je opremljen modernom kuhinjom, trpezarijom, bibliotekom. Sobe su funkcionalno opremljene. Dom poseduje sopstveni sistem centralnog grejanja. U školi se nalazi i savremeni amfiteatar za potrebe nastavnih i vannastravnih aktivnosti.

Škola je jedan od pokretača društvenog života u Rekovcu i postoji veliki motiv i interes da ona opstane u narednom periodu. 

U cilju realizacije prektične nastave škola raspolaže i školskom ekonomijom, koja prostorom, opremom i kadrovima zadovoljava uslove za ostvarivanje nastavnog programa.

U toku 2015. i 2016. godine škola je izdavala i časopis „45 minuta“.

Podsetimo da su  srednju školu u Rekovcu pohađali i danas uspešni ljudi poput Petra Veselinovića, danas dekana Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Vesna Nikolić, profesorka na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu i mnogi drugi.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *