Kako su Levčanke vodile ljubav sa duhovima

Tinejdžerka zavedena od strane nevidljivog ljubavnika… Udovica nastavlja romansu sa mužem godinama nakon njegove smrti… Ženu, poznatu spiritualistu otima njen ,,fantom“ ljubavnik i odvodi u paralelni svet…

Spiritističke ljubavne seanse

Ovo su samo neki od mnogobrojnih, bizarnih slučajeva u kojima su žene doživljavale ljubavna iskustva sa duhovima. Istraživač paranormalnih pojava, Robert Stering, svojevremeno je izjavio da svaka 25. žena u toku svog života doživi seksualna iskustva sa duhovima. „Samo stid ili strah sprečava da to i javno priznaju“, kazao je on. Slična iskustva doživljavale su i Levčanke i Šumadinke čija imena nećemo pomenuti u ovom tekstu zbog delikatnosti teme.

Ona smatra da žene imaju snažnije veze sa natprirodnim nego muškarci. Muški duhovi, opet, zadržavaju potrebu za fizičkim zadovoljstvima, i zbog toga ih žene privlače.

Naša akterka nije usamljeni primer u Levču. Njena lepuškasta sedamnaestogodišnja drugarica je bila sasvim normalna i zdrava devojka. Bezbrižan tinejdžerski život i uobičajena svakodnevnica biće narušena kada njena porodica odluči da se preseli u kuću za koju se smatralo da je opsednuta duhovima. Jedne noći, nevidljivo biće „hladno i snažno“, kako će ga kasnije opisati, se ušunjalo u njen krevet i obljubilo je. Ona o ovom iskustvu nije rekla nijednu reč i nastavila je da živi iščekujući nove noćne posete. Kada je jedan član porodice čuo devojčine uzdahe, ona je konačno morala da otrkije svoju tajnu. Prestrašeni roditelji su u pomoć pozvali iscelitelja i obavljen je ritual isterivanja duhova.

Primerena domaćica iz Levča bila je potpuno skrhana pogibijom svog muža u Drugom svetskom ratu. Nedeljama nakon što je saznala za njegovu smrt i dobila zvanično pismo od države, nastavila je da živi iščekujući svog muža. Zato, kada se naočit muškarac u ratnoj uniformi pojavio na vratima zajedničke kuće, žena je bila van sebe od sreće. Ogromna želja je vratila njenog voljenog, doduše, samo duha. Narednih 26 godina uredno je kuvala, spremala i brinula za svog muža, ponašajući se kao da je živ. Komšije su smatrale da je to ipak neprirodno ponašanje i da je sirotica poludela. Međutim, kada je ova gospođa umrla u 64. godini, mnogi od njih su promenili mišljenje.

Međutim, iskustva Levčanki se ne završavaju na ovom primeru. Staru kuću na kraju sela je dugo pratila reputacija uklete kuće, opsednute duhovima njenih pređašnjih stanara. Levčanka poznata kao istraživač prilikom razgledanja sela bila je u društvu jednog šarmantnog gospodina koji se predstavio kao naslednik i ljubazno je poveo u razgledanje elegantnog imanja. Opčinjeni jedno drugim, dvoje stranaca su proveli strasnu noć u kućici na kraj sela. Ubrzo je na svoje zaprepašćenje, devojka saznala da poslednji naslednik imanja nije među živima već decenijama. Dama je, naravno, bila šokirana istinom, ali i saznanjem da takvu strast ni sa jednim od svojih ovozemaljskih ljubavnika.

Želja da ga ponovo sretne se pretvorila u opsesiju i ona je sve češće posećivala tu kuću dok jednog dana nije i ona otišla daleko od Levča.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *