KATASTROFA: Vatrena stihija progutala 50 ovaca, mašine i seno

Za nepun sat, sedmočlana porodica Đorđević iz Rabenovca kod Rekovca ostala je bez igde ičega. U stravičnom požaru stradalo je 50 ovaca, ćurke, privredni objekti i mašine. Ništa nije bilo osigurano, a domaćin Đorđe moraće nekako da krene od nule i da se snađe da prehrani porodicu.
Ostalo zgarište nakon požara

Prema saznanjima policije, prva iskra koja je zapalila seno, a zatim i sve objekte, došla je od neispravnih električnih instalacija. Pretpostavlja se da su miševi oštetili kablove, što je izazvalo kratak spoj i varničenje.

Izgoreo je novi ovčarnik od 550 kvadrata, 2.500 bala sena, mašine, ali nažalost, i 50 ovaca romanovske i il de frans rase.

Đorđe je jedva izvukao živu glavu pokušavajući da nešto spase, ali je vatra bila brža i jača.

„Počeo sam ulazim i isterujem, ali nisu htele da izađu, uplašile su se ovde, počelo je da pada sa tavana po podu“, kaže Đorđe Đorđević.

Od ovčarnika nije ostalo ništa tako da su mašine koje je poslala Opština Rekovac mogle jedino da poravnaju dvorište. Stradale životinje bezbedno su uklonjene pod nadzorom veterinarske inspekcije. Ukupna šteta procenjena je na 50.000 evra.

Još vidno potresen Đorđe razmišlja kako da prehrani sedmočlanu porodicu – tromesečnog Vukašina, baku, roditelje i brata u invalidskim kolicima.

„Sad se nadam da mi dobri ljudi pomognu da bih mogao da opstanem i krenem opet“, dodaje Đorđe.

Mada među najsiromašnijim lokalnim samoupravama u Srbiji, Opština Rekovac obećala je pomoć za ovu porodicu.

„Opština će već u ponedeljak onoliko koliko propisi nalažu i koliko možemo finansijski, na svaki način ćemo pomoći da ova porodica stane na noge“, navodi predsednik Opštine Rekovac, Aleksandar Đorđević.

Đorđe napominje da će sledeći put kako zna osigurati farmu. Mora dalje, iz početka, a sada mu je, kaže, preko potreban građevinski materijal.

Otvoren je i poseban račun za pomoć porodici Đorđević iz Rabenovca.

RTS

Svako ko ima želju i koliko je u mogućnosti, može uplatiti donaciju na dinarski račun Komercijalne Banke Djordje Djordjević
205-9011008219871-59
Za donacije iz inostranstva obratite se na telefone:
064 55 311 54 viber
062 810 26 38 viber

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *