Književno veče Violete Aleksić u Rekovcu

U ponedeljak 22.10.2018.godine od 19.00 časova održano je književno veče Violete Aleksić u gradskoj biblioteci „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu.

44705170_2344455558902188_2625818974708826112_n

Agora pesme i priče sa melodijom neponovljivog Dragana Ristića, ostaviće trag u sećanju na ovo književno veče. Autorka je čitala delove priča iz svoje knjige „Prevešt“ i na tren vratila nas u neki mitski Levač, nedodirljiv a ponovo blizak i svima poznat. Violeta ima neponovljiv osećaj za levačke priče iz sokaka, za priče o dobrim ljudima, ali i o malim događijima sa sela koji ostavljaju pečat na dušama. Ona plete i ređa istinske trenutke sreće, ponosa, ponekad i tuge i žala za svojim rodnim mestom, ta nostalgična emocija prati skoro svaku njenu priču ili pesmu, ali na kraju podstiče smelost i hrabrost da najjači ostaju do kraja. U pričama i pesmama koje piše, oseća se i taj Violetin novinarski nerv i iskustvo koje je pekla sarađujući sa medijima u zemlji i inostranstvu.

Pored autorke predstavili su se: Karlo Astrahan, urednik programa biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu;Snežana Ćosić, književnica i Dragan Ristić Kal, muzičar, producent, glumac i dobitnik Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice.

Sinoć u rekovačkoj biblioteci, stihovi, priča, muzika, jedno divno veče naše zemljakinje Violete.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *