Konferencija za medije povodom 47. Sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“

U prostorijama Opštine Rekovac održana je konferencija za medije povodom 47. Sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.

13663393_10207177722145828_1425662154_o

Prisutnima se na konferenciji prvo obratio predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević, istakavši pritom da je sabor u Kaleniću glavni turistički potencijal Levačkog kraja.

Umetnički direktor Sabora ove godine je glumac Tihomir Arsić. On je naglasio da je ovakav vid saborovanja pravi raritet centralne Srbije i da je neophodno sačuvati tradicionalne vrednosti od zaborava.

Ispred Kulturnog centra govorila je Katarina Avramov, koja je tom prilikom naglasila da će glavni saborski dan biti nedelja gde će svoj spektakularni nastup imati Bilja Krstić i Una Saga Serbica.

Prisutnima se obratila i direktorka Turističke organizacije Marija Janićijević rekavši da će se u okviru smotre organizovati izložbe narodne radinosti i slika, takmičenje u pripremanju tradicionalnih jedal i u narodnim sportskim igrama, izbor devojke sa najdužim pletenicama i momka sa najdužim brkovima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *