Konstitutivna sednica SO Rekovac 17. maja!

Odbornici sa lista koje su prešle cenzus na lokalnim izborima u Levču sešće u skupštinske stolice u utorak 17. maja. Taj dan je predsednik skupštine u starom sazivu Goran Đorđević izabrao za održavanje konstitutivne sednice opštinskog parlamenta.

Na toj sednici treba da budu verifikovani GrbRekovacmandati odbornika sa lista koje su prešle cenzus, izabrani predsednik i zamenik predsednika i postavljen sekretar opštine.

Pregovori oko toga ko će sačinjavati novu opštinsku vlast u Rekovcu još uvek su u toku. U danima koji predstoje očekuje se da će stranke naći kompromis i formirati skupštinsku većinu.

Prema poslovniku, konstitutivnu sednicu skupštinu opštine treba da vodi najstariji odbornik uz pomoć najmlađeg. Na dnevnom redu biće izveštaj Opštinske izborne komisije o održanim izborima, potvrđivanje mandata odbornika, njihove svečane izjave kao i izbor predsednika i njegovog zamenika, uz postavljanje Sekretara opštine.

Nakon konstitutivne sednice trebalo bi da se održi sednica po hitnom postupku kako bi se konstituisali ostali izvršni organi opštine i nova opštinska vlast.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *