KRKOBABIĆ U LEVČU: Brža, lakša i besplatna vožnja seoskog stanovništva

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić izjavio je danas da je za seosko stanivništvo u opštini Rekovac obezbedjena brža, lakša i potpuno besplatna vožnja. „Za najmlađe, ali i one najstarije, ovo je dar države Srbije“, rekao je Кrkobabić u Rekovcu u prvoj vožnji minibusom za prevoz seoskog stanovništva, kupljenim sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

On je posle sastanka sa rukovodstvom opštine krenuo u prvu vožnju minibusom, trasom kojom će ovo vozilo svakodnevno saobraćati i zaustavio se u selima Dragovo i Belušić, kako bi razgovarao sa meštanima koji su ga srdačno dočekali.

Tatjana Antonijević, učiteljica u osnovnoj školi u selu Dragovo, istakla je da ovaj minibus mnogo znači meštanima, kao i deci koja su do sada pešačila kilometrima do škole.

Predsednik mesne zajednice Dragovo, Nebojša Đurđević zahvalio se Кrkobabiću i u ime stanovnika i đaka istakao koliko će ovaj vid prevoza olakšati život u selu.

Sa 120 miliona dinara koje je Ministarstvo za brigu o selu prošle godine odvojilo za ove namene, nabavljeno je 18 vozila, a među prvima je posle opštine Кuršumlija stigao minibus i u opštinu Rekovac.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević rekao je da ta opština ima planinska sela udaljena i do 30 kilometara.

„Ovaj minibus će služiti za besplatan prevoz tih stanovnika i zato je ovo značajan dan za opštinu“, kazao je on i iskazao zadovoljstvo što će neka naseljena mesta koja nikada nisu imala organizovan prevoz, sada biti uključena u linijski prevoz organizovan ovim minibusom.

Sredstva su obezbeđena iz prošlogodišnjeg programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa sa 20 plus jednim sedištem za prevoz seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Izvor: BETA/mbs.gov.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *