Kros RTS: Rekovac opravdao očekivanja

Iskreno, pribojavali smo se da poverimo Rekovcu ulogu domaćina Kampa RTS-a za decu iz dijaspore. Ali, tada, te 2014.godine Rekovac je pokazao da je izvanredan i domaćin i organizator. Iste godine ujesen, iznenada se prihvatio i domaćinstva jednog takmičenja iz Kros serije RTS-a. I, odmah, zadivio i rukovodstvo Krosa RTS-a i sve atletske znalce širom zemlje. Prošle godine Rekovac je zauzeo treće mesto po masovnosti, daleko ispred Požarevca, koji je po broju stanovnika veći gotovo 30 puta.terzic-samjueljel

Juče, Rekovac je opet bio atletski centar Srbije. Došli su i pioniri i omladinci, takođei seniori. Nadmetali su se, u 26 trka. Prštalo je, kao na najvećim trkačkim scenama sveta.

Rekovac je juče želeo bolje i više nego lane. Angažovao je vrhunske sudije, odabrao pravi organizacioni tim. Za direktora takmičenja postavljen je utemeljivač Krosa RTS-a u tom istoimenom opštinskom centru, profesor Ljubiša Stevanović. – „Zadovoljan sam, nije bilo ozbiljnijih zamerki. Ciljem je prošlo 865 trkača a nije daleko dan kada će, verujem, takmičenje završiti i hiljadu učesnika. Malo su podbacile srednje škole, to je problem koji ćemo morati da rešavamo.“

– „Kros RTS-a i njegova serija su istinski praznik trčanja za ceo Levač. Učinili smo sve što se od nas tražilo. Sada je cilj da Rekovac osnuje i atletski klub, da decu usmerimo i u taj sport. Fudbal je ovde već prisutan, boks takođe. Moram da se zahvalim i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je uz nas od prvog dana“,  zadovoljno je istakao predsednik opštine Aleksandar Đorđević. Ovogodišnjem takmičenju u Rekovcu prisustvovali su Marko Popadić, šef kabineta ministra prosvete, i Miloš Blagojević, savetnik koji je u zvaničnom timu za pripremu 27. Krosa RTS-a.

– „Naravno da ćemo i dalje podržavati ovu priredbu. Ona je od opšteg interesa za našu decu. Rekovac je, bez sumnje, zaslužio sve komplimente“, uglas su govorili bliski saradnici ministra Mladena Šarčevića.

Na trkačkoj stazi, Rekovčani su pokazali da nije daleko dan kada će se okititi i zlatnim medaljama. Zasad, primat i dalje vode pioniri i omladinci iz atletskih klubova, oni koji su došli s raznih strana Srbije.

U glavnim trkama nije bilo neizvesnosti. Kod seniorki na 4000 metara, sigurna pobeda Amele Terzić iz Novog Pazara. Drugo mesto pripalo je njenoj sugrađanki Teodori Simović, a treće Jasmini Pruginić iz surčinskog Jedinstva. U nadmetanju seniora na 6000 m, Kenijac Samuel  Kiplimo osvojio je zlatnu medalju ispred reprezentativaca Bosne I Hercegovine Osmana Junuzovića i Belkama Mrkanovića.

Sledeća stanica Kros serije RTS-a jeste Šabac, sledeće subote, a onda slede Zajačar 14. i Vrbas 21.oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *