Levač sve više liči na narodnu kuhinju!

fa56c910845f581853d7996003b5daa4Finansijski sektor se u najvećoj meri sveo na socijalnu dimenziju, a malo na razvojnu, što će dugoročno imati negativne posledice po ekonomsku politiku Levča.

Sadašnja vlast nema smeliji pristup u angažovanju sredstava koja bi značila nove investicije i nova radna mesta. Sve se svodi na „zatvaranje rupa“, a Rekovac sve više liči na narodnu kuhinju.

Mlađu populaciju u Levču danas izdržavaju babe i dede penzioneri. U rekovačkoj oštini, gde populacija naglo stari, više od pola Levča se izdržava od penzija, a penzija je kategorija izdržavanog lica.

U Levču gde svako onaj ko nije bogat je siromašan, u Levču gde imate 95% ljudi koji drhte kad otvore sanduče da vide račun za struju i telefon, teškoj ekonomskoj situaciji se nazire kraj.
Na osnovu domaće pameti u poslednjih deset godina u Levču nije napravljen nijedan značajan projekat, jer dosadašnji vlastodršci nemaju znanja za proboj u nove tehnologije i zato što školstvo nije u funkciji privrede, kao što je to u razvijenim zemljama.

Međutim, mladi Levča mogu biti jedina pokretačka snaga i motor koji će izvući ovaj kraj iz letargije. Imajući u vidu katastrofalnu ekonomsku situaciju i da je sve veći broj nezaposlenih, da je levačka privreda poprilično stagnantna i nazadna, ni mladi nemaju veliku perspektivu.

Mladi su ti koji bi trebalo da promene i naprave celu priču ka boljem sutra. Imajući u vidu i njihovu obrazovanost, nivo i energiju, mladi moraju da budu kreatori i inicijalna kapisla za sve ono što bi trebalo da se desi kada je u pitanju ekonomska perspektiva, rast i razvoj ukupne privrede Levča. Pozitivne privredne promene će povećati zaposlenost i postojaće veća šansa za mlade koji će biti pokretači svega dobrog u rekovačkoj ošštini.

Jedini izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo je privlačenje stranih investicija. Danas se svi trude da privuku što više investicija da bi podstakli domaću ekonomiju, jer je to jedini način da se otvore nova radna mesta.

Opština Rekovac mora razvojno da se ponaša, investicije i ulaganja su osnov da bi imali nešto što se zove odložena potrošnja. Treba imati dovoljno senzibiliteta za nova ekonomska kretanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *