Levački vino-fest zakazan za 10. jul

Danas je održan sastanak između predstavnika lokalne samouprave, turističke organizacije Rekovac i vlasnika vinarija iz Levča i dogovoreno je da se ove godine manifestacija VINO FEST održi 10. jula pod uslovom da situacija sa Korona virusom bude pod kontrolom.

Prvi Vino-fest u Rekovcu održan je 2018. godine. Sa tom tradicijom se nastavilo i 2019. godine oko prvomajskih praznika. Zbog situacije sa korona virusom, tokom 2020. godine nije bilo uslova za održavanje manifestacije.

Ova manifestacija  okuplja srpska vinska reprezentacija predvođena najpoznatijim levačkim vinarijama koji su zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Rekovac ujedno i domaćini manifestacije.

Bogato istorisko nasleđe i bogata vinska tradicija na ovim prostorima uz sve veći broj kako malih porodičnih vinarija ali i onih većih komercijalnih koji svoje kapacitete mere milionima litara, uz povećano interesovanje stanovništva za vinskim turizmom, osnovni su preduslov i inicijator za pokretanje jednog vinskog festivala koji će da promoviše slavu Levačkog vinogorja i negovih vinogradara ali i lepote i turističke potencijale opštine Rekovac .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *