Levčani na listi „50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2022. godini“

Kragujevački portal InfoKG tradicionalno predstavlja  listu 50 najmoćnijih u 2022. godini u Kragujevcu, po izboru portala i njihovih čitalaca.

„Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj, lični autoritet, ugled kompanije i firme, prepoznatljivost u javnosti, lakoća ostvarivanja ciljeva“, navode na sajtu InfoKG.

Na ovoj listi ima i nekoliko Levčana koji već godinama žive i radi u nama susednom Kragujevcu.  Pogledajte ko su te ličnosti u nastavku teksta.

48. Dragan Obradović Obi – privrednik

Osnivač, vlasnik i direktor Građevinske firme “OBI” rođen je 1954. godine u selu Velika Kruševica kod Rekovca. Po zanimanju je građevinski inženjer, otac je troje dece, od kojih je do sada dobio šestoro unučića. Njegova firma uspešno posluje više od 30 godina, bavi se izgradnjom stambenih, poslovnih, industrijskih objekata i objekata drugih namena, kao i poslovima projektovanja i inženjeringa.

 

 

 

29. Zoran Vulović – privrednik 

Rođen je 1961. godine u Rekovcu kod Kragujevca. Vlasnik je firme “Vulović transport”, koja uspešno posluje već 20 godina i zvanični je diler fabrike MAZ. Firma se bavi i montažom autobusa i kamiona marke MAZ. “Vulović transport” obavlja javni gradski prevoz u Kragujevcu. Počasni je konzul Republike Belorusije. U 2016. godini deo “Vulović grupacije” proširio je poslovanje otvaranjem gasne stanice u Nišu, ali i obavljanjem međugradskog prevoza na više linija. “Vulović grupacija” je kupila fabriku kablova u Rekovcu površine 15.000 kvadrata i 20 hektara zemljišta, a na tom prostoru biće formirana industrijska zona.

20. Vesna Milovanović – predsednik Višeg suda

Rođena je 1975. godine u Jagodini. Rad u pravosuđu započela je 2000. godine kao pripravnik, a nakon toga i saradnik u tadašnjem Opštinskom sudu. Za sudiju Osnovnog suda u Kragujevcu izabrana je 2010. i radila je kao izvšni sudija i sudija krivičar u veću. U oktobru 2016. izabrana je za sudiju Višeg suda u Kragujevcu, a u novembru 2019. za predsednika suda. 

Izvor: www.infokg.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *