Levčani na listi „50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2021. godini“

Kragujevački portal InfoKG tradicionalno predstavlja  listu 50 najmoćnijih u 2021. godini u Kragujevcu, po izboru portala i njihovih čitalaca.

„Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj, lični autoritet, ugled kompanije i firme, prepoznatljivost u javnosti, lakoća ostvarivanja ciljeva“, navode na sajtu InfoKG.

Na ovoj listi ima i nekoliko Levčana koji već godinama žive i radi u nama susednom Kragujevcu.  Pogledajte ko su te ličnosti u nastavku teksta.

48. Dragan Obradović Obi – privrednik

Osnivač, vlasnik i direktor Građevinske firme “OBI” rođen je 1954. godine u selu Kruševica kod Rekovca. Po zanimanju je građevinski inženjer, otac je troje dece, od kojih je do sada dobio šestoro unučića. Njegova firma uspešno posluje više od 30 godina, bavi se izgradnjom stambenih, poslovnih, industrijskih objekata i objekata drugih namena, kao i poslovima projektovanja i inženjeringa.

38. Petar Veselinović – dekan Ekonomskog fakulteta

Rođen je 1969. godine u Ćupriji. Redovni je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu – uža naučna oblast Opšta ekonomija i privredni razvoj. U svojoj naučnoj karijeri objavio je veliki broj naučnih radova, članaka i referata na naučnim skupovima u zemlјi i inostranstvu. Osim toga, kao autor i koautor, objavio je i značajan broj monografija, poglavlјa u monografijama i udžbenika. Ukupno je objavio 196 naučnih radova, među kojima su 4 udžbenika i 2 monografije. Od septembra 2016., u dva mandata, biran je za dekana Ekonomskog fakulteta, na čijem se čelu i sada nalazi. U periodu od decembra 2015. do septembra 2016. obavljao je funkciju Prorektora za nastavna i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu. Aktuelni je predsednik Društva ekonomista grada Kragujevca i član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije (drugi mandat). Član je i Naučnog društva ekonomista Srbije. U svojoj karijeri obavljao je funkciju člana Gradskog veća za finansije grada Kragujevca, od juna 2012. do oktobra 2014. godine, a bio je i predsednik Upravnog odbora FK “Radnički 1923” iz Kragujevca. Od 2012. do 2014. godine nalazio se na funkciji koordinatora Lokalnog antikorupcijskog foruma grada Kragujevca. Od jula 2020. godine se nalazi na funkciji predsednika Upravnog odbora KMF “Ekonomac” iz Kragujevca. Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, krajem novembra 2020. imenovan je za člana Radne grupe za izradu Strategije razvoja visokog obrazovanja Republike Srbije od 2021. do 2027. godine. Od septembra 2021. postao je član, odnosno ambasador Srpske asocijacije menadžera.

27. Zoran Vulović – privrednik 

Rođen je 1961. godine u Rekovcu kod Kragujevca. Vlasnik je firme “Vulović transport”, koja uspešno posluje već 20 godina i zvanični je diler fabrike MAZ. Firma se bavi i montažom autobusa i kamiona marke MAZ. “Vulović transport” obavlja javni gradski prevoz u Kragujevcu. Počasni je konzul Republike Belorusije. U 2016. godini deo “Vulović grupacije” proširio je poslovanje otvaranjem gasne stanice u Nišu, ali i obavljanjem međugradskog prevoza na više linija. “Vulović grupacija” je kupila fabriku kablova u Rekovcu površine 15.000 kvadrata i 20 hektara zemljišta, a na tom prostoru biće formirana industrijska zona.

22. Vesna Milovanović – predsednik Višeg suda

Rođena je 1975. godine u Jagodini. Rad u pravosuđu započela je 2000. godine kao pripravnik, a nakon toga i saradnik u tadašnjem Opštinskom sudu. Za sudiju Osnovnog suda u Kragujevcu izabrana je 2010. i radila je kao izvšni sudija i sudija krivičar u veću. U oktobru 2016. izabrana je za sudiju Višeg suda u Kragujevcu, a u novembru 2019. za predsednika suda. 

Izvor: www.infokg.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *