Levčani na listi „50 najmoćnijih u Kragujevcu“

Kragujevački portal InfoKG tradicionalno predstavlja  listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portaa i njihovih čitalaca.

„Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj, lični autoritet, ugled kompanije i firme, prepoznatljivost u javnosti, lakoća ostvarivanja ciljeva“, navode na sajtu InfoKG.

Na ovoj listi ima i nekoliko Levčana koji već godinama žive i radi u nama susednom Kragujevcu.  Pogledajte ko su te ličnosti u nastavku teksta.

 

41. Petar Veselinović – Ekonomista

Rođen je 1969. godine u Ćupriji. Redovni je profesor Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta.petar_veselinovic_-_2016 Jendoglasnom odlukom je u julu prošle godine postavljen na mesto dekana Ekonomskog fakulteta. Predsednik je Društva ekonomista grada Kragujevca i član predsedništva Saveza ekonomista Srbije. Obavljao je funkciju člana Gradskog veća za finansije od juna 2012. do oktobra 2014. godine. Bio je i član Upravnog odbora i predsednik FK “Radnički 1923”. 

35. Dragan Obradović Obi – Neimar

dragan_obradovic_obi_-_2016Osnivač je, vlasnik i direktor građevinske firme “OBI” d.o.o. rođen je 1954. godine u selu Kruševica kod Rekovca. Po zanimanju je građevinski inženjer, otac je troje dece, od kojih je do sada dobio petoro unučića. Njegova firma uspešno posluje već 30 godina, bavi se izgradnjom stambenih, poslovnih, industrijskih objekata i objekata drugih namena, kao
i poslovima projektovanja i inženjeringa. 

12. Zoran Vulović – Autoprevoznik, počasni konzul 

Rođen je 1961. godine u Rekovcu kod Kragujevca. Vlasnik je firme “Vulović transport” d.o.o., koja zoran_vulovic_-_2016uspešno posluje već 15 godina i zvanični je diler fabrike MAZ. Firma se bavi i montažom autobusa i kamiona marke MAZ. “Vulović transport” obavlja javni gradski prevoz u Kragujevcu i Kraljevu. Počasni je konzul Republike Belorusije. U 2016. godini deo Vulović grupacije proširio je poslovanje otvaranjem gasne stanice u Nišu, ali i obavljanjem međugradskog prevoza na više linija.

Izvor: www.infokg.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *