LITURGIJSKO SABRANJE: Proslava hramovne slave manastira Kalenić

U subotu, 4. decembra 2020. godine, kada naša Sveta Crkva proslavlja Vavedenje Presvete Bogorodice u Jerusalimski hram, u Svetinju nad Svetinjama, svoju hramovnu slavu proslavio je Manastir Kalenić.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski Gospodin Jovan služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluživanje: arhimandrita Petra (Dragojlovića), protojerejeja-stavrofora Milića Markovića, protojereja-stavrofora Dragoslava Cvetkovića, jereja Srđana Đorđevića i protođakona Ivana Gašića.

Molitveno sabranje su svojim slatkopojem ulepšali članovi pevačkog društva „Srbski pravoslavni pojci“ iz Beograda.

Na kraju Preosvećeni je pozvao sve prisutne da se pomole Presvetoj Bogorodici, da neprestano bdi nad nama, da nas vodi i rukovodi. A da bi se to desilo moramo se predati kroz veru, kroz ljubav, kroz žrtvu, kroz milosrđe.

Po zaanvonoj molitvi Preosvećeni je presekao slavski kolač i odlikovao Arhijerejskom gramatom priznanja gospodina Vladu Radenkovića iz Trstenika i gospođicu Milicu Davidović iz Kamenjače, dok je ordenom Svetih novomučenika kragujevačkih prvog stepena odlikovao gospodina Dragišu Živkovića iz Bresja i gospođu Zagorku Čeperković iz Vrnjačke Banje, posle čega je liturgijsko sabranje bilo produženo trpezom ljubavi koju je svojim trudom i zalaganjem upriličilo sestrinstvo manastira, na čelu sa igumanijom Nektarijom.

IZVOR: Aleksandar Jaćimović, jerej/www.eparhijasumadijska.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *