LOMNICA: Tvora obesili na drvo kraj puta

Nepoznata osoba, u selu Lomnica, kraj puta Rekovac – Jagodina, na granu je obesila tvora, a pored životinje koja visi na belom kanapu, prolaze i usporavaju automobili.

Nepoznata osoba, u selu Lomnica, kraj puta Rekovac – Jagodina, na granu je obesila tvora, a pored životinje koja visi na belom kanapu, prolaze i usporavaju automobili.

Picture1
Tužan prizor ili ubistvo iz nužde?

Neko od seljaka verovatno je tvora uhvatio u živinarniku, jer oni, naročito kada im ponestane hrane u prirodi, napadaju i kolju živinu, jedu jaja a „ovaj je najverovatnije obešen za primer drugim tvorovima“, rekao je reporteru Tanjuga jedan meštanin iz susednog sela Cikot.

Tvorovi, inače, žive u poljima, livadama, na ivici šuma, ali i blizu ljudskih naselja radi hrane, aktivni su noći i predveče i predstavljaju opasnost za živinu, kažu stručnjaci.Kažu i da se hrane miševima, pacovima, zečevima, pticama i ptičijim jajima, a u potrazi za hranom, spremni su da napadnu životinju i dva puta veću od sebe.

Tvor je grabljivi sisar iz porodice kuna, kada je ugrožen izbacuje smrdljivu tečnost iz žlezde ispod repa, zato ga zovu smrdljivac. Dugačak je od 40 do 95 centimetara, a mužjak može bitio tezak i do osam kilograma, ženska je oko tri puta lakša.

Foto: Tanjug/D.Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *