Lovci u Lomnici videli vuka

Nesvakidašnja pojava u lovištima Levča i ove godine. Grupa lovaca koja se druge nedelje lova zatekla na potezu između Lomnice i Cikota srela se sa vukom oči u oči. 
Nesvakidašnja pojava u lovištima Levča

Danas je bio dan kada se lovio fazan i zec u Levču, pa su mnogi lovci krstarili livadama i šumama. Svako na svoju stranu i u grupama. Međutim, grupa lovaca iz Lomnice nije mogla ni da pretpostavi da će se danas susresti sa vukom, čija je pojava u ovom delu Srbije prava retkost. Ali, nakon ovogodišnje pojave medveda u Siljevici i prošlogodišnjeg odstrela vuka u Dragovu, više ništa ne može da izenadi.

Lovci koji su hteli da ostanu anonomni, ispričali su redakciji Levačkih novina  da su tokom pretraživanja terena na potezu između Lomnice i Cikota, u jednom potoku, gde su bili ostaci uginule krave, naleteli na vuka. Susret je bio munjevit, nakon čega se vuk odmah izgubio, a lovci u šoku nisu uspeli da pucaju.

Čovek koji je u neposrednoj blizini čuvao svoje stado bio je zatečen prizorom.

Ipak, populacija vukova u Levču koja se do sada svodila na sporadične slučajeve, može da zabrinjava, ako se susreti sa ovom zveri učestale.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *