Ministar Đerlek otvorio novu saobraćajnicu u opštini Rekovac

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić otvorili su rekonstruisanu saobraćajnicu u levačkom mestu Dragovu.  

Put za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 3,9 miliona dinara prolazi kroz seosko naselje i povezuje ga sa važnim lokalnim i državnim putevima, a ujedno predstavlja glavnu saobraćajnu vezu ka većim gradskim centrima, školama i kulturno-istorijskim lokalitetima u regionu. Dragovo se nalazi u poznatoj oblasti Levač u Šumadiji, a broji malo više od 300 domaćinstava.  

Ovaj rekonstruisan putni pravac posebno je važan na putu za manastir Kalenić, jedan od najznačajnijih spomenika kulture, kao i za stari grad Županjevac i putne pravce ka ostalim urbanističkim centrima poput Kragujevca, Kruševca i Jagodine.  

„Nastavićemo da pomažemo opštini Rekovac i sa ostalim razvojnim projektima budući da ona spada u izrazito nerazvijene opštine, što znači da im je potrebna još snažnija podrška države i investitora. Ulažemo u ceo pomoravski okrug – ulažemo u Paraćin, Ćupriju, Despotovac, a očekujemo i od drugih opština da apliciraju sa svojim projektima“, izjavio je ministar Edin Đerlek, najavljujući nove razvojne projekte u Rekovcu. 

Rekonsturisana saobraćajnica važna je meštanima Dragova i zbog zaštite domaćinstava i privatnih objekata od štete usled izlivanja vode sa puta, naročito u zimskom periodu i tokom većih vremenskih nepogoda.  

Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije puta u Dragovu, najvećem seoskom naselju u opštini Rekovac, potpisan je u avgustu 2023. godine.  

Podsećamo, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je ukupno 91 projekat u 2023. godini, a ovo je jedan 37 od projekata u regionu Šumadije i Zapadne Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *