MINISTAR RUŽIĆ U REKOVCU: Razvoj poljoprivrede je prioritet u levačkom kraju

Ministar Branko Ružić je govoreći za Radio Levač pozitivno ocenio rad opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, ističući pritom da je razvoj poljoprivrede prioritet u levačkom kraju.

-Nema prirodnije stvari nego potencirati razvoj poljoprivrede u poljoprivrednom kraju. Rekovac je opština koja ima potencijal u poljoprivrednom smislu, zato je i Vlada Srbije u poslednjem periodu dala fokus ka davanju subvencija i to je jedan od segmenata za Rekovac predominatno važan – naveo je Ružić.

Ružić: Rekovac je jedan od dragulja SPS-a. Napravio je jedan od iskoraka i u ranijem periodu. Ima veliki kadrovski potencijal. Podastire  tu političku stabilnost koja je preko potrebna ovako malim opštinama. Mislim da će u tom maniru nastaviti da se ponašaju i u budućem periodu.

Kolege sa radija su upitale ministra Ružića kako gleda na jasno i nedvosmisleno stavljanje opštinskog odbora  na stranu Levčana odnosno na podršku inicijativi za ukidanje dozvola za istražnja bušenja koja jasno vode ka otvaranju rudika na teriteroriji Levča.

-Najaktuelnija tema je litijum i sad je to suštinski važna tema. Čuli smo šta o tome govori predsednik republike Vučić. Mislim da ne treba bez jedne jasne nedvosmisleno utemeljene i referentne analize donositi prenaglašeno, brzo i olako neke zaključke. Što si tiče SPS-a ovo nije pitanje za jednu opštinsku organizaciju, ovo je pitanje za Vladu Republike Srbije i za vladajuću koaliciju. U tom slučaju videćemo šta je opravdano a šta ne.  Odluke se ne smeju donositi brzopleto i na osnovu poluinformacija. Suština je očuvanje naše životne sredine, jer mi dišemo taj vazduh, pijemo tu vodu, jedemo tu hranu, kao i naša deca. Onda je sve to važno kada kao država budemo donosili odluku da li će se neka ležišta eksploatisati, gde, na koji način, zašto i da li će do toga doći – izjavio je Ružić u intervjuu za radio Levač.

Inače, danas je u Domu kulture ordržana i opštinska izborna konferencija SPS-a na kojoj su izbrani organi stranke u budućem periodu. Za predsednika opštinskog odbora SPS-a Rekovca izabran je Predrag Đorđević – Peda, diplomirani inženjer agronomije iz Rekovca, predsednik rekovačke opštine u periodu 2012-2016. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *