Ministar Šarčević posetio Rekovac

Danas je Rekovac posetio ministar prosvete Mladen Šarčević i tom prilikom obišao lokalnu samoupravu, OŠ „Svetozar Marković“ i srednju Poljoprivredno-veterinarsku školu.
Poseta đacima u kabinetu za biologiju

Šarčević je rekao da je neophodno da mladi ostanu da rade i žive u Rekovcu. Ministar je sa svojim timom obišao već osamdeset posto škola u Srbiji a na red su došle i manje sredine. Cilj nam da vidimo da li se u celoj Srbiji sprovodi reforma obrazovanja.

Obilazak prostorija Osnovne škole „Svetozar Marković“ i razgovor sa direktorkom Biljanom Matić o planovima za poboljšanje uslova

Tokom posete srednoj školi ministar Šarčević je razgovarao sa direktorom Poljoprivredno-veterinarske škole Vladicom Markovićem o šansama za konkurisanje ka novim fondovima, obnovi kompjuterske opreme, i opreme na ekonomiji i realizaciji drugih projekata.

Konferencija za medije ispred srednje škole

-Imamo nove budžetske linije koje će se baviti obnovom opreme u računarskim kabinetima, a u osnovnim školama je od prvog razreda uvedena informatika kao obavezan predmet. Prošli smo razne teme vezane za sve programe i dali predloge kako da se poboljšaju nastavni procesu u poljoprivrednom smeru. Plan je da povežemo školu iz Rekovca sa školama iz većih centara koji imaju više uspeha – kaže Šarčević dodajući da je cilj da se što više mlađih ljudi obuči, da se novi planovi i programi primenjuju, jer je projektna nastava zaživela a sami digitalni procesi ozbiljnii.

Ministar u poseti srednoj školi: Direktor Vladica Marković uručuje sliku Šarčeviću

Predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević zadovoljan je posetom ministra i zahvalan je što izdvojio vreme posetivši Levač i naše škole. Tom prilikom je istakao da Rekovac sa ministarstvom ima dobru saradnju i da je mnogo projekata realizovano i da će se u budućnosti raditi na novim projektima od značaja za Levač.

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *