MISLI I DUŠA: Predavanje prof. dr Svetozara Radišića

Prof. dr Svetozar Radišić održao je predavanje na temu MISLI I DUŠE učenicima Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu. Radišić je istakao da mu je posebno drago da svoja životna iskustva prenese mladim ljudima, jer je život posvećen običnom čoveku.

„Šta sve mogu ljudske misli i emocije, budući da pripadaju sferi metafizike, kao da izmiče naučnicima, koji kao da ne mogu da se odmaknu od za njih podjednako mistične fizike. Nikola Tesla je predvideo napredak čovečanstva tek kada fizičari iskreno, analogijom, istraže i shvate područja nevidljivog“, uveo je u svoje izlaganje sve pristune u krcatom amfiteatru škole profesor Svetozar Radišić.
-Kao levački zet, jer mi je žena iz vašeg kraja, posebno mi je drago što sam gost u Rekovcu – rekao je Radišić.IMG_7714

Predavač je istakao da je čuvanje duše suština života i da je sve oko njega manje važno.

-Jedino čovek koji je mnogo naučio ima moć da misli o svojim mislima – naveo je Radišić okupljenim učenicima, profesorima i gostima.

-Misli su fenomen važan za dušu. Pozitivno razmišljanje stvara pozitivne reči, a pisci pišu svoj tok misli – kaže on osvrćući se na reči oca Tadeja „Kakve su ti misli, takav ti je život“.

Radišić je još rekao da je Rekovac u neprilikama zbog istorijske nepravde i da je posebna opasnost po mlade ljude svakodnevno zastrašivanje informacijama.

Inače, Radišić je ekspert za strategiju, vojnu doktrinu i borbenu gotovost.

EKIPA „45 MINUTA“ (Školski list)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *