MLADOST IZ TEČIĆA pred vratima POMORAVSKE OKRUŽNE LIGE

Tekuća sezona Međopštinske lige FS Pomoravskog okruga u grupi „Sever“ koju čine klubovi sa teritorije Opštinskih saveza iz Jagodine, Svilajnca i Rekovca čini se da će ipak biti neizvesna i pored očiglednog pada u kvalitetu lige unazad nekoliko sezona.

Liga je krenula sa 16 ekipa iako je ovaj broj preveliki ako se uzme ukupan kvalitet lige, zanimljivo je da u grupi „Jug“ koju čine klubovi opština Paraćin, Despotovac i Ćuprija je na okupu 14 ekipa.

Grupa „Sever“ i ove sezone daje dva kluba za okrug, za razliku od „južnjaka“ kod kojih samo prvak ima direktan prolaz u Pomoravsku okružnu ligu.

Najveće iznenađenje u grupi „Sever“ je ekipa Mladosti iz Tečića ali samo za neupućene, jer radi se o odličnom organizovanom klubu koji je pravi reprezent opštine Rekovac čiji igrački kadar čine igrači samo iz te opštine. Klub uživa finansijsku podršku kako SO Rekovac tako i Jagodinskog sportskog saveza (JASSA) koji  je na terenu u Tečiću odradio sistem za navodnjavanje i ako većina klubova jagodinske opštine nema tu privilegiju tako da kub iz Tečića pored rezultata ima i infrastrukturne uslove za plasman u okružnu ligu koju i zaslužuje.

Ekipa iz Tečića je formirana 2009. godine nakon skoro decenijske pauze u radu i ove sezone ima sve uslove za najveći uspeh u istoriji kluba, a najveće konkurente u napadu na okržnu ligu imaće u ekipama iz Dublja i Končareva koje su imenjaci kao i ekipa iz Tečića, kao i u Moravi iz Ribara.

Izvor: srbijasport.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *